Voorzorgsmaatregelen m.b.t. Corona

Onze wereld is in korte tijd ingrijpend veranderd. Het is nu belangrijker dan ooit in ons leven om goed in je vel te zitten, lichamelijk én geestelijk gezond te blijven (die twee hangen ook nog eens direct samen!), en weloverwogen keuzes te kunnen maken voor de langere termijn. Precies al die dingen dus waar we tijdens de coachtrajecten Mentale Veerkracht zo hard aan werken – en dat is natuurlijk ook geen toeval.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat het werk dat ik doe ook – juist! – in deze onzekere periode van groot belang is, ben ik vanaf begin mei de therapie en coaching met inzet van de paarden weer aan het oppakken. Daarbij heb ik, in nauw overleg met mijn ouders (omdat mijn praktijklocatie hun woonadres is), bekeken wat er volgens mij nodig is om dit voor alle partijen veilig te kunnen laten plaatsvinden.

✅ Dit betekent dat we van aankomst tot vertrek buiten blijven; gelukkig is het daar nu ook de periode voor. We kunnen wel gewoon in de stal naar binnen gaan, mocht het regenen. Maar kleed je passend op het weer.
✅ Graag zowel bij aankomst als voor vertrek even je handen schoonmaken met de desinfecterende handgel die voor je klaarstaat.
✅ Als je naar het toilet moet kan dat wel gewoon even binnen, je hoeft niet de bosjes in. De toiletbril kun je voor en na gebruik zelf ontsmetten met ontsmettende doekjes die ter plaatse klaarliggen.
✅ Tijdens de sessies houden we steeds minimaal 1,5 meter afstand onderling. De paarden mag je wel gewoon aanraken; onderzoek laat zien dat de paardenvacht het virus nauwelijks kan vasthouden en overdragen.
✅ Ik kan in het werk met de paarden niet 100% uitsluiten dat ik toch een keertje dichterbij zou moeten komen als de acute veiligheid daarom vraagt. Maar zulke situaties komen in de praktijk eigenlijk bijna niet voor, dus die kans is heel klein.
✅ Tijdens de sessie gebruikte materialen zoals halstertouwen worden na elk gebruik schoongemaakt.
✅ Mocht je zelf tot een risicogroep behoren, of om welke reden dan ook zelf behoefte hebben aan aanvullende voorzorgsmaatregelen, laat het gerust vooraf even weten.
✅ En tot slot, als je op de afgesproken dag klachten hebt gaat de sessie niet door. Dan kunnen we het natuurlijk gewoon verzetten naar een latere datum.

Met inachtneming van bovenstaande punten ben ik dus de therapie- en coachsessies weer aan het oppakken met individuele kinderen en volwassenen, duo’s en kleine groepjes. Ik laat het aan iedereen persoonlijk over om contact met mij op te nemen zodra je (weer) wil starten, zodat we samen iets kunnen inplannen.
Ik kijk er in elk geval naar uit om je weer te mogen begroeten in een ondertussen weer mooi groen geworden (zie foto hieronder) Banholt!
Hopelijk tot snel!

P.s. Mocht jouw team na al dat thuiswerken en beeldbellen wel weer eens toe zijn aan een fijne, ongedwongen samenkomst op een mooie locatie, tip je baas dan gerust even dat kleine groepjes bij mij van harte welkom zijn! Ik merk en hoor dat al dat langdurig werken op afstand de samenwerking niet altijd even goed doet… Dus misschien is het nu juist een goede tijd om op een verantwoorde manier, in de buitenlucht en met behulp van paarden, de teamspirit weer even een boost te geven!