Onze paardenkudde

Paarden zijn sociale dieren die het best gedijen in kleine, stabiele groepjes. Onze kudde bestaat uit vier paarden. Drie daarvan worden momenteel ingezet voor coaching.

Door de uiteenlopende karakters, achtergronden en uiterlijk kan al naargelang de situatie, zoals de coachvraag of het karakter van de cliënt, het juiste coachpaard gekozen worden. Ook kan er gedurende een coachtraject eventueel gewisseld worden van paard, om de vooruitgang van de cliënt optimaal te benutten en te bevorderen.

We stellen elk paard graag even kort aan u voor, maar kom gerust in levenden lijve kennismaken met onze kudde!

Tsarina (Groninger, 25)

Nog een grote vriendelijke reuzin. Met haar stokmaat van 1.74 en haar massieve bouw boezemt ze automatisch ontzag in, maar ze is heel zacht en vriendelijk in de omgang. Tsarina is de moeder van Ravage, en maakt reeds sinds 1999 deel uit van onze familie.

Starbucks Diamond (Draver, 15)

Sinds 2007 maakt Starbucks deel uit van onze kudde. Hij heeft de eerste 3,5 jaar van zijn leven buiten doorgebracht als hengst. Starbucks stelt graag je leiderschapskwaliteiten op de proef, op een eerlijke en open manier. Hij kan soms macho overkomen, maar heeft eigenlijk maar een klein hartje: hij wil graag duidelijkheid.

Snuffel (Draver, 12)

Net als Rex een voormalig koerspaard, onder de naam ‘Ali Shuffle’ behaalde ze enkele bescheiden succesjes. Deze zachtaardige, fijngevoelige merrie leeft sinds 2011 in onze kudde. Met haar relatief kleine stokmaat en haar beleefde gedrag boezemt ze weinig angst in, en ze reageert op de kleinste nonverbale signalen, wat haar een fijn coachpaard maakt.

Ravage (Groninger, 11)

Ravage werd in 2008 bij ons geboren, en groeide dus in onze kudde op. Deze dochter van Tsarina is net als haar moeder groot, massief en zwart van kleur. Ze is nieuwsgierig en denkt graag mee. Voor het coachwerk vind ik haar nog iets te ontstuimig.

* Rex (Draver, 37) *

In maart 2020 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Rex. Rex was een echte paardenpersoonlijkheid, de vriendelijke leermeester pur sang. Dit voormalig racepaard was heel sensibel, en keek graag de kat uit de boom. Met zijn 37 jaar had hij veel levenservaring, en zijn relatief kleine stokmaat en rustige uitstraling maakten hem ook heel geschikt voor het werken met kinderen en mensen die paarden een beetje eng vinden. Rex en Nina kenden elkaar al sinds 1996, en hebben samen dus heel wat meegemaakt.

* Rambo (Fries x warmbloed, 25) *

Rambo is in april 2019 helaas overleden. Hij was onze grote vriendelijke reus. Met zijn wilde haardos en zijn vriendelijke blik boezemde hij vertrouwen in. Hij was onze rots in de branding, altijd zichzelf, en hij stelde iedereen op zijn gemak. Rambo was sinds 2003 bij ons en is rustig thuis ingeslapen in het bijzijn van zijn vertrouwde kuddegenoten.