Onze paardenkudde

Paarden zijn sociale dieren die het best gedijen in kleine, stabiele groepjes. Onze kudde bestaat uit zes paarden. Vijf daarvan worden momenteel ingezet voor coaching.

Door de uiteenlopende karakters, achtergronden en uiterlijk kan al naargelang de situatie, zoals de coachvraag of het karakter van de cliënt, het juiste coachpaard gekozen worden. Ook kan er gedurende een coachtraject eventueel gewisseld worden van paard, om de vooruitgang van de cliënt optimaal te benutten en te bevorderen.

We stellen elk paard graag even kort aan u voor, maar kom gerust in levenden lijve kennismaken met onze kudde!

Rex (Draver, 35)

Rex is een echte paardenpersoonlijkheid, de vriendelijke leermeester pur sang. Dit voormalig racepaard is heel sensibel, en kijkt graag de kat uit de boom. Met zijn 32 jaar heeft hij veel levenservaring, en zijn relatief kleine stokmaat en rustige uitstraling maken hem heel geschikt voor het werken met kinderen en mensen die paarden een beetje eng vinden. Rex en Nina kennen elkaar al sinds 1996, en hebben samen dus al heel wat meegemaakt.

Rambo (Fries x warmbloed, 25)

Rambo is onze grote vriendelijke reus. Met zijn wilde haardos en zijn vriendelijke blik boezemt hij vertrouwen in. Het kan soms een uitdaging zijn hem te motiveren, zoals dat ook een uitdaging is bij bepaalde mensen. Rambo is sinds 2003 bij ons.

Tsarina (Groninger, 24)

Nog een grote vriendelijke reuzin. Met haar stokmaat van 1.74 en haar massieve bouw boezemt ze automatisch ontzag in, maar ze is heel zacht en vriendelijk in de omgang. Tsarina is de moeder van Ravage, en maakt reeds sinds 1999 deel uit van onze familie.

Starbucks Diamond (Draver, 14)

Sinds 2007 maakt Starbucks deel uit van onze kudde. Hij heeft de eerste 3,5 jaar van zijn leven buiten doorgebracht als hengst. Starbucks stelt graag je leiderschapskwaliteiten op de proef, op een eerlijke en open manier. Hij kan soms macho overkomen, maar heeft eigenlijk maar een klein hartje: hij wil graag duidelijkheid.

Snuffel (Draver, 11)

Net als Rex een voormalig koerspaard, onder de naam ‘Ali Shuffle’ behaalde ze enkele bescheiden succesjes. Deze zachtaardige, fijngevoelige merrie leeft sinds 2011 in onze kudde. Met haar relatief kleine stokmaat en haar beleefde gedrag boezemt ze weinig angst in, en ze reageert op de kleinste nonverbale signalen, wat haar een fijn coachpaard maakt.

Ravage (Groninger, 10)

Ravage werd in 2008 bij ons geboren, en groeide dus in onze kudde op. Deze dochter van Tsarina is net als haar moeder groot, massief en zwart van kleur. Ze is nieuwsgierig en denkt graag mee. Voor het coachwerk vind ik haar nog iets te ontstuimig.