Online college ‘Hoogbegaafdheid: wat je erover moet weten’ (5 nov 20:00)

5 nov. 2020, 20:00-22:00

Hoogbegaafdheid is een thema dat me na aan het hart ligt, en waar ik zowel op persoonlijk als op professioneel vlak veel mee bezig ben. En daarin ben ik gelukkig blijkbaar lang niet de enige!

Anderhalve week geleden deelde ik mee dat ik een college ging geven over Hoogbegaafdheid, voor de Klinische Master Kinder- en Jeugdpsychologie van de Universiteit van Tilburg. Hierop kreeg ik een hoop geïnteresseerde reacties, en ook diverse verzoeken om dit college online nog eens te geven, voor een breder publiek.
Dus… bij dezen wil ik je uitnodigen om dit online college live bij te wonen. 😊

Hoogbegaafdheid: iedereen weet er wel iets van. Maar er circuleren ook allerlei vooroordelen en misverstanden. Die zorgen ervoor dat hoogbegaafde kinderen vaak niet de benadering, begeleiding of zorg krijgen die ze juist zo hard nodig hebben. Want hoogbegaafd zijn is echt niet altijd alleen maar gemakkelijk!

Door een niet-passende benadering kunnen er allerlei problemen optreden, bijvoorbeeld thuis in het gezin, of op school. Ook kan een kind hierdoor bepaalde denk- en gedragspatronen aanleren die hem/haar levenslang zullen blijven hinderen.

Als je beter op de hoogte bent van de valkuilen rondom hoogbegaafdheid, kun je een kind helpen hier beter mee om te gaan.
Ook kun je de belangen van het kind beter inschatten en vertegenwoordigen in beslissingen rondom opvoeding, onderwijs of zorg.

📌 Voor wie is dit college?
• Voor iedereen die te maken heeft met kinderen: ouders, leerkrachten en andere professionals uit het jeugddomein.

📌 Wat leer je in dit college?
• Je leert wat hoogbegaafdheid nu eigenlijk inhoudt, en wat hoogbegaafde kinderen in het algemeen nodig hebben om tot bloei te kunnen komen.
• Ook leer je hoe je veelvoorkomende problemen rondom hoogbegaafdheid op tijd kan herkennen.
• Met de kennis uit dit college zul je hoogbegaafde kinderen beter herkennen en begrijpen, en daardoor een beter passende benadering kunnen bieden.

📌 Hoe kun je dit college bijwonen?
• Dit college vindt online plaats (via Teams). Na aanmelding ontvang je een persoonlijke link waarmee je kan inloggen.
• Voor dit college vraag ik een bijdrage van 15 euro. Daarvan gaat een gedeelte naar een goed doel.

Aanmelden?
• Stuur uiterlijk woensdag 4 november een mailtje naar info@tresbiencoaching.nl met als onderwerp ‘College Hoogbegaafdheid’. Je ontvangt dan van mij een betaalverzoek, en de dag voor het college ontvang je een link voor deelname.
• Wil je graag een zakelijke factuur ontvangen? Vermeld dan je zakelijke gegevens bij je aanmelding.

Hopelijk ‘tot ziens’ op 5 november! 😉
En mocht je iemand kennen waarvan je denkt dat diegene deze kennis ook wel eens goed zou kunnen gebruiken, tip diegene dan gerust over deze optie!

Illustratie: Pieter Leenheer

🔗 Volg dit evenement op mijn Facebook-pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *