Meer leren van paarden – 1-daagse workshop, 29 juli

* Nog 1 deelnemer welkom *aankondiging_29juli17
Heb je een (verzorg)paard, of breng je regelmatig tijd door met paarden? Dan heb je geluk! Want behalve dat je veel plezier met ze kan beleven, kun je ook nog eens heel veel van ze leren – over jezelf!
Iedereen die ervaring heeft met paarden heeft het wel eens gemerkt: paarden zijn heel gevoelig voor onze emoties, ze houden ons als het ware een spiegel voor.

Maar welke kennis heb je nodig om te zien wat het paard bedoelt? Hoe kun je deze gave van je paard optimaal gebruiken om steeds meer te leren over jezelf? Hoe creëer je de juiste omstandigheden voor je paard om zichzelf te kunnen zijn, en vervolgens jou te laten zien wat je nodig hebt in je leven? Hoe zorg je voor een echte verbinding tussen jou en het paard?

Deze workshop is een unieke samenwerking tussen Dr. Nina Bien (psycholoog en paardencoach bij Très Bien Coaching) en Claudia Nijssen (instructrice Natural Horsemanship en Academische Rijkunst bij Equinespirit). Samen kwamen we tot de ontdekking dat onze kennis en ervaring naadloos op elkaar aansluiten, en elkaar heel mooi aanvullen. Wij hebben alvast veel van elkaar geleerd!

Tijdens deze workshop hopen we over te dragen dat wanneer je op een andere manier leert kijken naar je paard en jezelf, er een wereld voor je open gaat. Het begin van een nieuwe ontdekkingsreis!
Aan de hand van theorie- en praktijkoefeningen met paarden gaan we ervaren wat er gebeurt als je op een andere manier naar je paard gaat kijken. In de ochtend onderzoeken we hoe paarden eigenlijk functioneren, en hoe je samen mét je paard ergens naartoe kan werken in de training, in plaats van alleen maar dingen áán het paard te willen leren. In de middag verkennen we vervolgens het terrein van paardencoaching; het leren via en van je paard, om vanaf nu meer uit jezelf en je leven te kunnen halen.

Wat je kan verwachten van deze workshop:

  • Je leert hoe je de communicatie met je paard kunt verbeteren
  • Je ontdekt welke uitwerking jouw denken, gedrag en lichaamstaal hebben op het paard
  • Je krijgt meer inzicht in hoe je de feedback van je paard kan gebruiken om meer uit jezelf te halen
  • Je wordt een fijnere partner voor je paard – en andersom!


Hoe ziet de dag eruit?

09.45 – 10.00 Inloop, ontvangst met koffie/thee
10.00 – 12.30 Leren mét je paard: gedrag en evolutie, anatomie, horsemanship.
12.30 – 13.30 Lunch (inbegrepen)
13.30 – 16.00 Leren ván je paard: paardencoaching. Wat wil mijn paard mij vertellen? Hoe ga ik daarmee om? Hoe pas ik die kennis toe in mijn dagelijks leven?
16.00 – 16.30 Vragen, nabespreken en afronden

Dit alles op een geweldig mooie locatie! Ben je enthousiast geworden? Meld je dan snel aan!

Datum: 29 juli 2017
Plaats: Banholt (Nederlands Limburg)
Kosten: € 75,- pp, incl thee, koffie en lunch
Inschrijven: per email: info@tresbiencoaching.nl *
Max 6 deelnemers, waarvan evt. 2 met eigen paard**

* Na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens. Inschrijving is definitief na betaling.
** Er zijn voldoende paarden aanwezig op locatie. Het is beperkt mogelijk om zelf een paard mee te nemen. Stuur een mailtje voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *