Meebuigen en je rug rechthouden

Kijk, gewoon een kleurplaat met eenhoorns 🦄, kristallen ✨en regenbogen 🌈… what more do you need? 😁 Was het leven maar zo simpel hè (of nee, toch liever niet! 😉).
Ik vind het – met ook oog voor alle vervelende dingen die er gebeuren – een hele interessante periode. Zeker ook als moeder. Het vraagt best wel wat van je, en dat mag je ook best toegeven! 😘 Sowieso denk ik dat je deze situatie heel anders ervaart als je kinderen hebt, dan als je er geen hebt (even los van het hoe of waarom). ☺️ 24/7 in een huis, en dat in ons geval al sinds eind februari, is niet altijd ‘evident’ zoals ze dat in Vlaanderen zo mooi zeggen. En dan lees je berichten over mensen die zich kapotvervelen, 3 nieuwe talen leren of dan maar online een studie gaan volgen… hoe dan?! 🤷‍♀️😂
Met twee kinderen (Lynn van 4 en Shaun van 7) die dus al die tijd ook al niet naar school gaan, maar wel schoolwerk moeten doen (Shaun dan vooral, die zit in groep 5; Lynn in groep 1 heeft nog niet zoveel te doen) ben ik moeder én een soort van juf. Met een partner die in loondienst thuis doorwerkt (gelukkig maar 😉 ) is het op schooldagen namelijk vooral mijn rol geworden om dit in goede banen te leiden. En dat vergde wel even wat aanpassing en gewenning, de eerste paar weken. Dat was zeker niet alleen maar gezelligheid! Maar we hebben er al veel van geleerd, en Shaun is in sommige opzichten toch wel opgebloeid. Stof tot nadenken voor als straks de school weer ‘normaal’ verdergaat.Toen we dat net zo’n beetje onder de knie hadden, begon de vakantie. 😆 En nu gaat er wéér van alles veranderen, een halve week naar school met de helft van de klas… we gaan het zien.
Hoe dan ook… ik vind het een bijzondere periode, waar ik zo open mogelijk naar probeer te kijken. Zodat ik kan meebuigen waar dat wenselijk is, en mijn rug recht kan houden waar dat nodig is. Life skills! ☺️ Zo tekende ik vandaag deze op verzoek van Lynn (geïnspireerd op de voorkant van een bordspel hoor 😉), en ik dacht: misschien wel leuk om te delen. Print hem gerust uit voor je eigen kids (en extra leuk als je hieronder het resultaat wil showen natuurlijk! 😍).

Klik met je rechtermuisknop op deze afbeelding om hem op te slaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *