Wat is het?

Paarden zijn experts in het lezen van nonverbale signalen, en zullen daar op hun beurt op reageren door veranderingen in hun houding en/of gedrag. Dat is waar de paardencoach op let.
Deze informatie wordt vervolgens op een begrijpelijke en effectieve manier vertaald naar het dagelijks leven van de cliënt.

Wat is paardencoaching?

Paarden zijn kudde- en vluchtdieren, wat betekent dat het voor hun voorouders letterlijk van levensbelang was om goed te kunnen communiceren, en samen te kunnen werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat paarden nu heel erg gevoelig zijn voor het inschatten van andere paarden, maar ook andere wezens zoals mensen.
coaching

Mensen praten graag, maar waar we vaak niet bij stilstaan is dat we ook veel ‘nonverbale’ informatie doorgeven. Bijv. door gebaren met onze handen te maken tijdens het praten, of door onze lichaamshouding, die laat zien hoe we ons echt voelen, ook al zeggen we iets anders. Maar liefst 90% van onze communicatie is nonverbaal!

Paarden zijn experts in het lezen van zulke signalen, en zullen daar op hun beurt op reageren door veranderingen in hun houding en/of gedrag. Dat is waar de paardencoach op let.
Deze informatie wordt vervolgens op een begrijpelijke en effectieve manier vertaald naar het dagelijks leven van de cliënt. Très Bien werkt hierbij volgens de beproefde methode Cognitief Coachen met PaardenTM van het Centrum voor Paardencoaching (CVPC).

Wat doen we tijdens een sessie?

Tijdens een sessie paardencoaching word je gevraagd bepaalde interacties aan te gaan met het paard, of bepaalde opdrachten of uitdagingen uit te voeren. Bij deze opdrachten gaat het er nooit om of je in de opdracht slaagt of niet. Wat er ook gebeurt, het geeft mij waardevol inzicht in jouw aanpak en je verhouding tot het paard, dat ik dan vertaal naar de dagelijkse praktijk.

Wat als je een beetje bang bent voor paarden?

Paarden zijn grote dieren die indruk maken, zeker als je er vlakbij staat. Sommige mensen vinden het een beetje eng om dichtbij een paard te zijn, of ze weten vooraf nog niet zo goed of ze het misschien eng zullen vinden. Dat is geen probleem, geef dit gewoon van te voren aan. We kunnen de opdrachten aanpassen aan waar jij je goed bij voelt.
De paarden van Très Bien zijn allemaal braaf, goed opgevoed, en niet schrikachtig. Samen met enkele veiligheidsregels zorgt dit ervoor dat jouw veiligheid en die van het paard zoveel mogelijk gegarandeerd worden.